Ronald Moerings Foundation

Sinds mei zijn wij lid van de Ronald Moerings Foundation. De leden van de Ronald Moerings Foundation steunen de Antoni van Leeuwenhoek foundation met een jaarlijkse bijdrage voor het kankeronderzoek.

Ronald Moerings is in 2014 met een aantal “groene” ondernemers gestart met een jaarlijkse bijdrage aan het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek / Nederlands Kanker Instituut te leveren. Ronald had voor ogen om de club steeds groter te maken door iedere deelnemende ondernemer elk jaar een bedrijf te overtuigen/ zoeken om ook mee te doen met deze groep. Op deze manier willen we de groep nog steeds laten groeien. Hiermee kunnen we op een relatief eenvoudige manier de groep groter maken om zo met al deze bedrijven/ondernemers een enorme bijdrage leveren!

Na het onverwachtse overlijden van Ronald vond de groep ondernemers het heel belangrijk dat zijn initiatief werd voortgezet en mede daarom hebben zij zijn naam verbonden aan deze groep.

Waarom Antoni van Leeuwenhoek? Dat doen we omdat wij, als ondernemers, willen bijdragen aan de ambitie van dit topinstituut: een behandeling op maat voor iedere, individuele kankerpatiënt. Inmiddels heeft het Antoni van Leeuwenhoek de kennis en techniek in huis voor behandelingen die de specifieke tumor van elke individuele patiënt bestrijden. Nu kan dit op kleine schaal, maar het is de bedoeling dat er voor iedere patiënt een persoonlijk behandeling komt “kankertherapie op maat”. Om dit te realiseren, moet snel meer onderzoek gedaan worden en daar is geld voor nodig.

Zoals de Antoni van Leeuwenhoek Foundation zelf ook aangeeft is het enorm belangrijk om voor onderzoek in het instituut te kunnen rekenen op dit soort bijdrages. Van het totale onderzoeksbudget (80 miljoen euro per jaar) komt minder dan een kwart (17,3 miljoen) van de overheid en iets meer dan een kwart van KWF (23,4 miljoen). De rest komt via projectsubsidies en giften zoals wij dit als Ronald Moerings Foundation doen.

Iedere euro die we schenken gaat direct naar het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek, en de gift is aftrekbaar van de belasting. Eén keer per jaar worden we op het instituut bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de besteding van het geld.

Doe ook mee! Kijk voor meer informatie op https://ronaldmoeringsfoundation.nl/

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je verder helpen?